Денков произлиза от протестна партия. Учуди ме изказването му. Това коментира

...
Денков произлиза от протестна партия. Учуди ме изказването му. Това коментира
Коментари Харесай

Антон Кутев: И Денков излиза от протестна партия. Думите му за терористи ме учудиха

Денков произлиза от протестна партия. Учуди ме изявлението му.

 

Това разяснява в предаването „ На фокус ” Антон Кутев. Политическата рецесия следва. А промените е трябвало да бъдат направени в първите 100 дни, разяснява още Кутев.  

 

Преди това той изясни, че внезапно би трансформирал метода, по който обществено работи това държавно управление.

 

„ Млади, интелигентни и образовани хора, каквито това държавно управление се пробва да вкара, имат място в България, само че би трябвало да имат и опит. Едно умеене би трябвало, с цел да спечелиш избори, друго – с цел да управляваш. За 100 дни има един куп проблеми, които не бяха нито решени, нито бяха стартирани. Ако правиш промени, би трябвало да ги започнеш и направиш в основата си в първите 100 дни, тъй като по-късно се изчерпва заемът на доверие ”, разяснява Кутев.

 

„ Нищо не е подредено. През цялото време заменяме същинските стойности с подправени тематики, които изкарваме на повърхността. Тези тематики изтеглят цялото внимание от значимото ”, счита Кутев.  

 

Той счита, че президентът изрично е посочил евроатлантическа ориентировка. „ Всичко в енергетиката – интерконектора, газа от Азербайджан, обезпечаването на потоците ”, продължи Кутев.

 

Служебното държавно управление обаче заварило безпорядък. „ Заварихме цена на газа, която доближаваше 400 лв., ние я свалихме 4 пъти ”, сподели още Кутев.

 

„ Цените на горивата се върнаха с 30%, газа падна. Правителството направи старания да удължи растежа на инфлацията ”, сподели Кутев.

 

„ Служебното държавно управление беше за към 250 дни на власт, не чакам това държавно управление да остане повече от 200 дни. 100 минаха, доста малко време му остана на това държавно управление, с цел да направи нещо ”, продължи Кутев.

 

По тематиката със зърното, Кутев разяснява, че има разнообразни ползи. „ Едните са на европейските страни. Само че те не стопират техния импорт. В Централна Европа това не е проблем. Проблем е в Източна Европа. И виждаме по какъв начин реагират в Източна Европа. Ние сме един от огромните експортьори на зърно и когато влиза украинското, то подбива цените. Аз не бих постъпил като настоящето държавно управление – щях да пазя ползите на българските жители, и на българския бизнес.

Той обаче счита, че въпросът по тази тематика е различен – ще поевтинее ли зърното и респективно хляба?

 

„ Имаме потребителска кошница, която непрекъснато нараства. В същото време внасяме украинско зърно. Фактът, че пречим на бизнеса с вноса на украинско зърно, не способства жителите да купуват по-евтини артикули ”, счита Кутев.

 

Той разяснява и репликата на премиера Денков към готвещите се за митинги зърнопроизводители.

 

„ Познавам добре Денков, считам го за учтив и сдържан човек, тези думи ме учудват. Няма право министър председател да приказва по този метод. Няма по какъв начин негови гласоподаватели да са терористи. Ако са терористи, би трябвало да се намират другаде и това зависи от него. Той самият излиза от протестна партия. Хора, които стачкуват в актуалната народна власт, го вършат по избран ред. Ако аз се занимавах с неговия пиар, щях да бъда доста срещу сходно изказване ”, сподели Кутев.

 

„ Политическата рецесия следва. Ако моята скромна прогноза е вярна, че 100 дни минаха и има още 100. И на 200-ия ден на държавното управление, ние ще бъдем в нова политическа рецесия, още по-тежко от предходната, значи президентът е бил прав. Смятам, че по този метод, по който сега се ръководи, няма по какъв начин. Няма нито един решен проблем ”, сподели Кутев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР